ceasuri rusesti

O mica colectie de ceasuri: Vostok, Pobeda, Poljot, Raketa, Slava, Volna, Chaika, Luch, Molnija, Kama, Zim, Komandirskie, Start, Sekonda, Mir, Start, Kirovskie, Sportivnie, Mockba, Zaria, Amfibia, Stalingrad

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Ceasuri Pobeda

Ceasuri Pobeda

 

     Galerie foto ceasuri Pobeda                                Mecanism ceas Pobeda

     Prima Fabrica de Ceasuri Moscova (acum Poljot) a inceput producerea ceasurilor Pobeda (K-26) in 1946.

     Mecanismul Pobeda este bazat pe mecanismul Lip R26. Este un mecanism foarte fiabil, multe dintre ele ajung sa functioneze 40 – 50 de ani.

    Pobeda a fost fabricat in perioada 1947 – 1953 exclusiv in PFCM. Apoi fabrica a inceput sa fabrice ceasuri mai moderne si a predat procesul de fabricatie al ceasului si altor fabrici. Acestea au fost Vostok, a Doua Fabrica de Ceasuri Moscova, ZIM (Zavod Imeni Maslenikova – fabrica de ceasuri din Samara) si Raketa.

    Fiecare fabricant a facut schimbari mecanismului. Vostok a adaugat mecanismului functia de afisare a datei, doua rubine esapamentului si protectie antisoc. Raketa a adaugat un rubin central. ZIM a fabricat cea mai ieftina varianta a mecanismului de baza.

  Ceasurile Pobeda se fabrica si in ziua de astazi in Belarus (ZIM). 

Ceas rusesc pobeda cu steagul rusesc pe cadran

Pobede noi, produse in Belarus.Balansul este fara suruburi de compensare, iar mecanismul nu are acelasi grad de finisare ca cele fabricate in anii 1950.

Ceasuri Pobeda fabricate in Belarus

 Un ceas comunist langa un aparat foto comunist (Kiev).

ceas rusesc pobeda si aparat foto rusesc kiev

 

 

 

Comentarii  

 
+1 #53 anton 29-07-2014 22:17
As dori si eu un ceas popeda ca in foto de mai sus! Cel cu steagul URSS! Cat ar costa? 0726372965.
Citat
 
 
+1 #52 Azamfirei Dan 09-05-2014 14:17
Buna ziua
Ma numrsc DAN din municipiul vulcan-hd
Scrie cinrva ca se gasesc ceasuri rusesti popeda la un magazin in orasul Buzau la pretul de 80 lei
Aceste ceasuri aparute acuma Popeda pe care scrire pe cadranul ceasuui sub cifra sase RUSIA sunt de o calitate inferioara .fata de cele fabricate cccp USSR
La pretul de 90-100 lei este un ceas mecanic fabricat in Belarusia sar traduce Rusia Alba.
Marca ceasului Luch
Cautati acest ceas mecanic pe care scrie Luch
Are secundar cenral cifre Arabe 19 jewels Made in Belarus
Eu detin 2 ceasuri .Unul cu cdranul negru si celalalt galben aurit.
Va spun merita toti banii in functie de calitate pret.
Este un ceas mecanic pentru barbati destul de robust ma refer la carcasa ceasului si are cheita ceasului destul de robusta
In general ceasul Marca Luch nu aveau secundar
Indiferent ca erau de dama sau barbatesti
Acest ceas marca Luch are secundar central sunt si de dame si barbatesti amindoua au secundar central si sunt mrcsnice
Cele de dama sunt un pic mai scumpe
DAR VA SPUN CA ISI MERITA BANII
Marca Luch Made Belarus
Citat
 
 
+1 #51 Levent 25-02-2014 17:33
Am si eu un ceas pobeda vechi de 50 de ani primit de la bunica mea . Scrie made in USSR , as vrea sa stiu cu cat as putea sa il vand ?
Citat
 
 
+2 #50 dan 15-07-2013 16:38
BUNĂ ZIUA
MĂ NUMESC DAN AZAMFIREI DIN VULCAN HD.
AM GĂSIT SCRIS DEO ANUME PERSOANĂ ION ROMANUL CĂ CEASURILE AMERICANE PRECUM CĂ NU AR FI BUNE .ACUMA NU ŞTIU LA CE ŢARĂ DIN CONTINENTUL AMERICAN SE REFERĂ CEA DE NORD SAU CEA DE SUD. SAU DIN AMÂNDOUĂ .DOMNULE SAU BĂIATULE NU ŞTIU CE EŞTI SPUNEMI ŞI MIE CE MĂRCI DE CEASURI AMERICANE ZICI TU CĂ NU SUNT BUNE ŞI POATE TE LĂMURESC DESPRE CEASURILE AMERICANE NU DE CELE CE LE FAC JAPONEZI SAU CHINEZII PENTRU AMERICANI EU MĂ REFER LA CEASURILE FABRICATE ÎN SUA ŞI DESPRE FIECARE ÎN PARTE POT SĂ TE LĂMURESC, ŞI DACĂ VREI SPUNEMI ŞI NIŞTE MĂRCI DE CEASURI SUEDEZE ŞI TE LĂMURESC ŞI DESPRE ELE... VREAU SĂ TE LĂMURESC PENTRU CULTURA TA PERSONALĂ CĂ AM O VÂRSTĂ DESTUL DE ÎNAINTATĂ, ŞI DEŢIN FOARTE MULTE CEASURI DIN TOATĂ LUMEA POT SĂ SPUN NU MĂ LAUD CEI CE MĂ CUNOSC POT SĂ CONFIRME. ÎN PRIMUL RÂND CEASUL POPEDA NU ARE CUM SĂ FIE UN CEAS EXCEPŢIONAL .AŞ VREA SĂMI SCRII CE TREBUIE SĂ ÎNDEPLINEASCĂ UN CEAS PENTRU A FI EXCEPŢIONAL. CEASUL POPEDA ESTE UN CEAS SOVIETIC CUM SE NUMEAU ELE ÎNAINTE DE CĂDEREA COMUNISMULUI FABRICATE POPEDA ZDELAIO ÎNSMNÂND FABRICAT ÎN ,SAU MADE..,POPEDA CCCP ŞI POPEDA URSS ŞI DUĂ REVOLUŢIE POPEDA RUSIA CARE AU O CALITATE MAI SLABĂ FAŢĂ DE CELE SOVIETICE. CE ÎNSEAMNĂ CCCP. LITERA ,,C,, ÎN LIMBA ROMÂNĂ SE CITEŞTE ,,S,, IAR LITERA ,,P,, ÎN LIMBA ROMÂNĂ SE CITEŞTE ,,R,, CCCP SE TRADUCE ÎN LIMBA ROMÂNĂ SOVIETUL SUPREM SOCIALIST... URSS CAM TOATĂ LUMEA ŞTIE UNIUNIA RUSĂ SUPREMĂ SOCIALISTA...CEASURILE POPEDA AU FOST CELE MAI IEFTINE CEASURI DE MÂNĂ PE RUBINE 15 JEWELS ŞI 17 JEWELS CARE SE GĂSEAU LA NOI ÎN ŢARĂ PÂNĂ SĂ FIE ÎMPUŞCAT CEAUŞESCU. ERAU CU SECUNDAR CENTRAL CARE SUNT CELE MAI BUNE ZIC EU ŞI DESTUL DE PRECISE ŞI CELE CU SECUNDAR MIC CARE SE AFLĂ ÎN DREPTUL OREI 6...PĂREREA MEA ŞI A ALTOR PERSOANE .SUNT CEASURI DESTUL DE BUNE ŞI DURABILE ÎN TIMP DACĂ ÎL EXPLUATEZI CUM TREBUE ASTA E REFERITOR LA TOATE CIASURILE...UN CEAS ESTE BUN CÂT ŞTII SĂ AI GRIJĂ DE EL .ADICĂ SĂ ÎL FEREŞTI DE APĂ PENTRU CĂ NU ESTE UN CEAS ATIACVATIC .NU ESTE UN CEAS ANIMACNETIC .NU REZISTĂ LA ŞOCURI DE LOVITURI ADICĂ SCĂPAT PE CIMENT .SUNT ANUMITE MĂRCI DE CEASURI CARE ÎNDEPLĂNESC ACESTE CONDIŢII .UN CEAS PENTRU A FI EXCEPŢIONAL TREBUE SĂ TREACĂ PRIN FOARTE MULTE PROBE ŞI EXAMINĂRI PE CARE TREBUE SĂ LE TREACĂ CU BRIO. NU CRED CĂ ÎN ŢARA NOASTRĂ CINEVA DEŢINE UN CEAS EXCEPŢIONAL. CEASURI EXCELENTE CRED CĂ SE GĂSESC DAR LA PREŢURI FOARTE MAI ŞI NUŞI PERMITE ORICINE SĂ DEŢINĂ UN ASFEL DE CEAS...ÎN LUME CEASURI EXCEPŢIONALE EU CUNOSC VREO 10 ŞI ACESTEA SUNT UNICATURI ŞI SUNT LA PREŢURI DE MILIOANE DE USD $ SAU EURO. DE RUUŞI NU AM AUZIT SĂ FI FABRICAT UN CEAS EXCEPŢIONAL. AU ÎTRADEVĂR CEASURI EXCELENTE DAR NU EXCEPŢIONAL. ESTE O DIFERENŢĂ DESTUL DE MARE DE LA EXCELENT LA EXCEPŢIONAL ,,.EXCEPŢIONAL ÎNSEAMNĂ CEL MAI BUN DIN LUME,,.
Citat
 
 
0 #49 sergiu 12-07-2013 22:12
cam cât costă un ceas popeda dacă vreau să cumpăr
Citat
 
 
0 #48 dan azamfirei 14-05-2013 15:33
MĂ NUMESC DAN AZAMFIREI DIN VULCAN-HD
O INFORMAŢIE CĂTRE DOMNUL SAU DOAMNA BOBY
LA NOI ÎN ORAŞ ŞUNT ŞI BĂIEŢI ŞI FETE CARE AU NUMELE DE BOBY .AŞA CĂ NU ŞIU CE SUNTEŢI DOMN SAU DOAMNĂ
ACEL CEAS POPEDA PE CARE SUSŢINEŢI CĂ VREŢI SĂ ÎL VINDEŢI PUTEŢI CERE ÎNTRE 50 LEI ŞI 150 LEI. AŞA SE VÂN PE NET DACĂ VĂ UITAŢI LA CEASURI POPEDA OCAZII CAM AŞA ŞUNT PREŢURILE. DEPINDE DE CINE VREA SĂ-L CUMPERE
ŞI CE PREŢ VREA SĂ VĂ DEIE PE EL.ACOLO GĂSIŢI SUTE DE CEASURI POPEDA ŞI PREŢURILE SE NEGOGIEAZĂ.FACEŢI O POZĂ LA CEAS ŞI DAŢIO SPRE VIZIONARE POATE GĂSIŢI PE CINEVA INTERESAT.
Citat
 
 
+1 #47 boby78 13-05-2013 21:05
am si eu un ceas rusesc MNP 18 KAMNEN CCCP 443 IN STARE DE FUNCTIONARE AM CAUTAT PE NET DAR NU AM GASIT MODELUL MEU STIE CINEVA CIT AR VALORA
Citat
 
 
+1 #46 Aurel 01-05-2013 20:16
Dl. Azamfirei, va felicit pentru colectia de ceasuri Pobeda. (Precizez ca "Pobeda" indeamna "victorie" in limba rusa si numele acestui brand de ceasuri a fost stabilit chiar de Stalin, in toamna anului 1945, cand s-a organizat linia de productie de serie a acestor ceasuri).
Citat
 
 
-1 #45 AZAMFIREI 01-05-2013 18:34
MA NUMESC AZAMFIREI DAN SUNT DIN MUNICIPIUL VULCAN JUD-HD
AM CEASURI POPEDA CAM 50 DE CEASURI
CAM DE PRIN 1949 CEL MAI VECHI
ŞI CL MAI NOU 2011 . POPEDA RUSIA
POT SĂ SPUN CĂ SUNT CEASURI BUNE DAR NU EXCEPŢIONALE CUM SUSŢIN UNII.
UNII NU ŞIU CE ÎNSEAMNĂ UN CEAS EXCEPŢIONAL ŞI CE CONDIŢII TREBUE SĂ ÎNDEPLINEASCĂ. DAR VREAU SĂ MAI AUD PĂRERILE ALTORA ŞI PE URMĂ AM SĂ-MI DAU ŞI EU PĂREREA DESPRE ELE.
Citat
 
 
+1 #44 Ion Romanul 03-03-2013 17:19
Doresc sa spun ca ceasurle rusesti au fost exceptionale,in special POBEDA(Victoria )comparativ cu ceasurile americane,sunt cu mult superioare,se pot compara cu cele suedeze,iar unele din ele depasesc chiar cu mult ceasurile germane,fapt concret si la ora actuala functioneaza f bine,acestea de acum facute pe vapor s-au chiar originale in afara fetei comerciale sunt zero.Multumesc
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


IMGP6363.JPG

Ultimele comentarii